Discografie David Bisbal

CORAZÓN LATINO

Data lansării: 13 Mai 2002
Peste 1,6 milioane de copii vândute în toata lumea. 

corazon-latino

Corazón Latino, primul său album solo, reprezintă o dovada a talentului şi a calităților interpretative ale artistului: unsprezece cântece pline de personalitate, magie, energie şi sensibilitate, cu un repertoriu pers ce conține balade romantice, ritmuri latine, precum şi ritmuri pop din registrul International. În linii mari, acesta este un album pop-latino ce include single-uri puternice şi emoționante, precum Ave María, Dígale sau Lloraré las penas, toate fiind incluse în primele zece locuri ale top-urilor de gen. Pe lângă toate acestea, Corazón latino primește în Spania un Disc de Diamant şi 2 Discuri de Platina, precum şi 9 Discuri de Aur în toata America pentru vânzarea a peste 400 000 de copii, ultimul dintre acestea fiindu-i decernat în 2005 în Uruguay. 

BULERÍA

Data lansării: 11 Februarie 2004
buleriaPână în prezent acest album a înregistrat vânzări de peste un milion de copii în Spania şi 300 000 de copii în America.
În 2004 David Bisbal revine pe scena muzicală cu cel de-al doilea album al său, Bulería. Acest proiect îl are din nou ca producător pe talentatul Kike Santander. Bulería s-a situat în topul celor mai bine vândute albume din Spania, aflându-se de nenumărate ori pe primul loc. Albumul conține cântece pline de energie, pasiune, având influenţe flamenco, drept tribut adus de artist locurilor sale natale. Acest al doilea album marchează începutul de scriitor de versuri al lui Bisbal, el fiind co-autorul versurilor a două dintre cele doisprezece cântece de pe album. Bulería a fost cel mai bine vândut album în 2004 în Spania, şi a fost premiat cu Discul de Diamant în urma vânzării a un milion de copii. În America vânzările au însumat circa 300 000 de copii, obținând astfel 5 Discuri de Aur în ţări ca Argentina, Columbia şi SUA, şi mai nou în Uruguay.

TODO POR USTEDES

Data lansării: 29 Martie 2005
Triplu DVD de Platina pentru vânzările pe teritoriul Spaniei
todo-por-ustedesAcest album consta intr-un dublu DVD+CD a turneului Bulería a lui David Bisbal, într-o ediție digipack de lux.
Acest spectaculos dublu DVD conține un concert în întregime, making-of Turneul Bulería, cele mai recente documentare legate de albumul Bulería şi primirea sa în America Latina şi SUA, un interviu cu artistul şi alte materiale, inclusiv un album foto al turneului şi un joc interactiv care dezvăluie drept cadou noi imagini speciale cu David Bisbal. În total însumează mai mult de cinci ore de imagini şi materiale extra. De asemenea, această ediție conține un CD cu 12 cântece live din concerte, incluzând melodia Todo por Ustedesprezentata de artist în timpul acestui turneu, precum şi două melodii înregistrate în studio Dame el amor şi Apiádate de mi.

DAVID BISBAL - EDIŢIA EUROPEANĂ

Data lansării: Septembrie 2006
david-bisbal-european-cdLa această dată David Bisbal lansează în Europa o compilație în ediție limitată. Acest disc include trei piese noi în limba engleza: The sun ain't gonna shine (anymore), Cry for me şi Stop loving you, pe lângă alte 11 melodii de succes de pe albumele sale anterioare, cum ar fi: Ave María, Dígale sau Lloraré las penas.
Acest album conține un bonus-track, Let's make history, balada interpretata de David Bisbal împreună cu Joana Zimmer, melodie care a devenit imnul televiziunii publice elvețiene pentru Jocurile Olimpice de Iarna din acel an.

PREMONICIÓN

Data lansării: 3 Octombrie 2006
5 Discuri de platina în Spania
Discul de aur în SUA şi Porto Rico
Discul de aur în Venezuela
Discul de aur în Ecuador
premonicionCel de-al treilea album al lui David Bisbal, Premonición, a fost pus în vânzare la data de 3 octombrie în Spania, America Latina şi Statele Unite. Artistul este co-autorul a jumătate din piesele de pe album, iar înregistrarea poartă semnătura a cinci producători, toți bazându-se pe un principiu comun: fiecare instrument îşi are propriul spațiu. Pe acest al treilea album putem găsi colaborări cu artiști de top, cum ar fi: spaniolul Tomatito cu acordurile sale de chitara flamenco (Soldado de papel), Vincente Amigo în Torre de Babel (de asemenea cu un featuring al noilor regi ai raggaeton-ului, Wisin&Yandel), Dan Warner, Lee Levin şi John Falcone, precum şi mulți alții.

PREMONICIÓN LIVE

Data lansării: 3 decembrie 2007
premonicion-livePremonición Live este ediția de lux a turneului Premonición Tour 2007, în format Dublu CD + Dublu DVD. Include 5 ore de imagini, concertul integral şi multe alte bonusuri. Premonición Live a fost pus în vânzare la finele lui 2007, încheind mai mult de un an şi jumătate de muncă intensă la albumul Premonición, cel de-al treilea din cariera lui David care a fost lansat pe 3 octombrie 2006.
Premonición Live conține pe primul DVD concertul integral, înregistrat la data de 14 septembrie 2007 la Palau Sant Jordi din Barcelona, unul din cele mai mari concerte live ale anului în Spania. Concertul include 23 piese, 3 dintre ele medley, dar şi un making-of al concertului. DVD-ul 2 include rezumate zilnice ale turneelor spaniol şi latino-american, un documentar, un interviu şi câteva reportaje cu numele Piețe Noi, centrate în Europa şi Japonia. Pe lângă CD-ul 1 cu albumul original Premonición, CD 2 conține 14 piese inedite şi un duet spectaculos cu Rihanna la piesa Hate That I Love You.

SIN MIRAR ATRÁS

Data lansării: 20 Octombrie 2009
2 Discuri de platina în Spania (până în prezent)
sin-mirar-atrasSe spune că o dată la şapte ani celulele din corpul uman se reînnoiesc în totalitate, de la prima până la ultima. Şi exact şapte sunt anii care se împlinesc de când David Bisbal a debutat în 2002. Acum, fiind consacrat ca unul din cei mai internaţionali artişti spanioli, a înregistrat acest al patrulea disc de studio ca şi cum ar fi plecat de la zero… fără a privi înapoi.
David Bisbal este coautor a şase din cele douăsprezece piese de pe Sin mirar atrás. De fapt sunt treisprezece piese, ultima apărând ca şi bonus track. Este vorba despre un duet pop dance alături de noua mare revelaţie britanică, tânăra Pixie Lott. Asemenea unui catalizator de energie pozitivă, Sin mirar atrásîmbină cu succes stilurile pop, rock, R'n'B şi balade, cu ecouri latine şi sudice. Pentru producerea acestui album, David Bisbal s-a bazat pe echipa de producători formată din Armando Ávila, Sebastián Krys, "Rayito" şi Rafa Vergara, Jacobo Calderón şi José Luis Peña, Stassos şi Ozgo.
Sin mirar atrás a fost înregistrat în Madrid, Miami, Los Angeles, México D.F., Bratislava, Londra, Stockholm şi Sao Paulo. A fost lansat simultan la data de 20 octombrie în Spania, Statele Unite, America Centrală şi America Latină.

SIN MIRAR ATRÁS SMA TOUR

Data lansării: 30 noiembrie 2010
sin-mirar-atras-smaSin Mirar Atrás SMA Tour, un dublu CD + DVD intr-un format senzational este o ediţie specială a ultimului sau album. În format dublu CD + DVD, această nouă versiune include: CD-ul 01, care pe langa albumul original, contine materiale inedite de studio şi colaborări speciale, cum ar fi duetul cu Miley Cyrus sau tema Soñar (My Life) - de pe coloana sonora a filmului de animaţie Despicable me (Gru, mi villano favorito) produs de Universal Pictures, CD-ul 02 contine un concert din actualul turneu iar DVD-ul videoclipuri ale pieselor de pe album şi momente de la filmarea acestora, precum si un documentar cu cele mai importante momente din intreg turneul. Pe langa toate acestea, DVD-ul mai cuprinde si un reportaj inedit de la finalul turneului din Spania, un interviu in exclusivitate cu artistul şi o galerie foto.

UNA NOCHE EN EL TEATRO REAL

Data lansării: 5 Decembrie 2011
una-noche-en-el-teatro-real"Una Noche en el Teatro Real" ("O noapte in Teatrul Regal") include concertul acustic integral, oferit de David Bisbal pe data de 1 noiembrie, la Teatrul Regal din Madrid, ca parte a turneului sau acustic actual, concert ce a fost inregistrat in direct si a fost lansat intr-o editie speciala - dublu CD + DVD pe data de 5 decembrie 2011 fiind o adevarata bijuterie pentru toti, in special pentru cei care nu au putut participa la eveniment.
Asadar, "Una Noche en el Teatro Real" ("O noapte in Teatrul Regal") include hituri din repertoriul lui David Bisbal ca "Ave Maria", "Digale," "Llorare las penas", "Mi Princesa" si "Silencio", dar si cantece clasice spaniole precum "Te quiero dijiste", "En un rincón del alma", "Lucía"si "Adoro", apartinand altor artisti consacrati ai genului, cum ar fi Alejandro Sanz, Maria Grever, Armando Manzanero, Alberto Cortez, Joan Manuel Serrat.

LIVE AT THE ROYAL ALBERT HALL

Data lansării: 26 Decembrie 2012

db.rah.cover¨David Bisbal Live at the Royal Albert Hall¨ - Un concert unic, de neuitat, cu participarea extraordinara a lui Luis Fonsi, Rosario, Malú si Pastora Soler.

Disponibil in format CD+DVD,  noul material include concertul acustic integral oferit de David Bisbal pe data de 26 octombrie 2012 in emblematicul Royal Albert Hall din Londra, un moment historic in cariera sa artistica de pana acum, trait in prezenta a 3000 de spectatori, precum si a fanilor sai sositi din 17 tari, pentru a asista la eveniment.

  TÚ Y YO

Data lansării: 18 Martie 2014

tu-y-yo

Pe data de 18 martie 2014 a fost pus in vanzare la nivel mondial cel de-al cincilea album de studio al lui David Bisbal, intitulat "Tú y Yo"(Tu si Eu). Un album produs in intregime de catre Sebastian Krys, inregistrat in Los Angeles, Statele Unite ale Americii. Albumul Tú y Yo (Tu și Eu) contine treisprezece piese si trei colaborari de exceptie, pe de-o parte frumoasa voce a cantaretei braziliene Sandy (trupa Sandy și Junior) și pe de alta parte, doua mari staruri din muzica spaniola: Antonio Orozco si India Martínez. Pentru lansarea acestui nou proiect discografic, David Bisbal a inregistrat in premiera in Spania un film de mediu metraj avand ca scenariu o poveste fictiva de dragoste, ce se petrece in timpul unui turneu David Bisbal și include patru videoclipuri. Acest film de mediu metraj ce poarta acelasi nume ca noul album si turneul mondial Tú y Yo este difuzat in peste 70 de cinematografe din Spania și va fi, de asemenea, comercializat in format digital și fizic.