David Bisbal a stralucit pe firmamentul de la Royal Albert Hall din Londra

db RAHArtistul spaniol a oferit un concert istoric miercuri, 26 septembrie 2012, intr-unul dintre cele mai importante teatre din lume, avand alaturi ca invitati artisti de talie internationala precum Rosario Flores, Luis Fonsi, Malu, Pastora Soler sau violoncelista britanica Lizzy May.

 Cu cateva ore inaintea acestui eveniment, David a primit pentru dvd-ul "Una noche en el Teatro Real"  (¨O Noapte la Teatrul Regal¨), o nominalizare la Premiile Grammy Latino 2012, pentru "Cel mai bun album pop traditional".

 Miercuri, pe data de 26 septembrie 2012, David Bisbal a cucerit Royal Albert Hall din Londra, cu noul sau concept acustic, ce s-a bucurat de un real succes la nivel international, "Una Noche en el Teatro Real" ("O Noapte la Teatrul Regal"), cu doar cateva ore mai devreme, fiind nominalizat pentru un premiu Grammy la categoria ¨Cel mai bun album latin pop traditional¨ pentru acceasi productie acustica. Monumentalul teatru londonez, pe a carui scena au pasit cele mai mari voci din lumea muzicii, a gazduit miercuri seara un concert istoric, fiind martorul unei seri pline glamour, vrajita de farmecul artistului spaniol aflat la apogeul carierei sale, prestatia lui Davidfiind una exceptionala, pe masura impresionantei sale traiectorii profesionale, precum si a asteptarilor enorme pe care prezentarea sa in Regatul Unit le-a starnit in randul publicului britanic si a mass-mediei internationale.

 Dupa primele acorduri de chitara flamenco ale piesei "Almeria, tierra noble", David Bisbal si-a facut aparitia pe scena, invaluit de aplauzele furtunoase ale publicului, ce se intensificau pe masura ce vocea sa profunda dezvaluia un repertoriu alcatuit din marile succese ale carierei sale, de peste zece ani de traiectorie muzicala si o selectie a celor mai romantice piese clasice apartinand marilor compozitori latini. O punere in scena caracterizata prin eleganta si minutiozitatea detaliilor, un concept de succes cu care David a strabatut intreaga lume, sustinand mai mult de o suta de prezentari. Seara din Londra a fost plina de surprize, David Bisbal cantand duete cu artistii invitati special pentru acest eveniment, Rosario Flores ("Lucia"), Luis Fonsi ("Aqui estoy yo"), Malu ("Doy la vida") și Pastora Soler ("Adoro"), fiind acompaniat si de impresionantul octet de coarde al britanicei Lizzy May.

db RAH 2Concertul sustinut de David Bisbal in Royal Albert Hall a fost inregistrat pentru a fi lansat in format dvd si, mai mult decat atat, canalul de televiziune spaniol Telecinco va transmite un program special dedicat artistului, cu ocazia sarbatorilor de Craciun, in care va include si prestatia sa din Londra.

Artistul spaniol a sustinut acest concert de o importanta majora pentru cariera sa, cu doar 24 de ore dupa ce a aflat de nominalizarea sa la Premiile Grammy Latino 2012, la categoria "Cel mai bun album traditional pop vocal" pentru productia "O noapte la Teatrul Regal" si după anuntul facut personal in cadrul "First International DB Fan Club Convention" (Prima Conventie Internationala a Fan Cluburilor David Bisbal) - eveniment la care au participat si reprezentanti ai Fan Clubului Oficial "Siempre con David Bisbal" Romania - cu privire la concertele de final ale acestui turneu acustic spectaculos, respectiv Palau Sant Jordi din Barcelona si Palacio de los Deportes din Madrid, in luna februarie 2013.
Artistul spaniol a avut ocazia de a multumi în mod public pentru aceasta nominalizare la Grammy in cadrul twitcam-ului realizat în prezenta reprezentantilor fancluburilor sale, reuniti in Londra cu ocazia "First International DB Fan Club Convention" (Prima Conferinta Internationala a Fan Cluburilor David Bisbal), manifestandu-si bucuria și satisfactia pentru succesul obtinut cu acest proiect personal.

{youtube}  {/youtube}

Albumul "Una Noche en el Teatro Real" ("O noapte la Teatrul Regal") a debutat numărul 1 în Spania, S.U.A si America Latina, a obtinut Triplu Disc de Platina în Spania si a castigat Discul de Aur in Statele Unite si mai multe tari din America. A XIII-a editie a Galei Latin Grammy va avea loc pe 15 noiembrie in Las Vegas, la doar cateva zile dupa ce David Bisbal isi va finaliza turneul acustic in Statele Unite ale Americii si Canada.

Artistul spaniol detinator a mai multor premii internationale, discuri de aur si de platina a mai castigat in 2003 premiul Grammy ¨Cel mai bun artist revelatie¨ (Miami, SUA).
In 2004 a fost nominalizat in cadrul premiilor Grammy Latino la categoria ¨Cel mai bun album pop masculin¨ pentru „Buleria" iar in 2009 castiga Premiul Grammy Latino pentru ¨Cantecul Anului¨ cu piesa "Aqui estoy yo".

"First International DB Fan Club Convention" (Prima Conferinta Internationala a Fan Cluburilor David Bisbal), organizata de David Bisbal si Universal Music, a reunit la Londra, pe data de 26 septembrie, reprezentanti ai fancluburilor artistului din 17 tari, printre care si Fanclubul Oficial "Siempre con David Bisbal" Romania, fiind primul eveniment de o asemenea amploare organizat vreodata de un artist la nivel mondial.

După ce si-a indeplinit visul de a canta intr-un templu al muzicii cum este Royal Albert Hall din Londra, David Bisbal isi va initia in urmatoarele saptamani turneul acustic in Statele Unite ale Americii si Canada, avand ca punct de pornire legendara sala de concerte Carnegie Hall din New York.

Alte articole recente: